Ballongverkstan Arenastaden

Öppet idag: 10:00 - 18:00

Evenemangsgatan 24
169 56 Solna Visa på karta »

Mer om Ballongverkstan Arenastaden »

Ballongverkstan Barkarby

Öppet idag: 11:00 - 19:00

Herrestavägen 1
177 38 Järfälla Visa på karta »

Mer om Ballongverkstan Barkarby »

Ballongverkstan Svea

Öppet idag: 10:00 - 18:00

Sveavägen 133
113 46 Stockholm Visa på karta »

Mer om Ballongverkstan Svea »

Ballongverkstans webshop

Vi hjälper dig med din beställning och svarar på frågor om lagerstatus. 

Kontakta
webshop@ballongverkstan.se
08-315881

Företagsservice

Vill du som företag få en offert på önskade varor och dekor. Vi hjälper dig med leverans från önskad butik

Kontakta
order@ballongverkstan.se
08-315881 

 

Återförsäljare

Har du en butik och vill sälja ballonger och partyartiklar

Kontakta 
Bacala Din Partygrossist 
order@bacala.se
08-26 66 62

Sökresultat

Produkter:

Kategorier:

Varumärken:

Sökningen gav inget resultat: ""

Inga resultat har hittats i produkter, varumärken eller kategorier.

Qualatex ballonger
Qualatex Latex Ballonger
Erkända för att vara den bästa ballongen. Quatatex latex ballonger är tillverkade i Usa och Canada från 100% latex med inga extra tillsatser.

Qualatex ballonger är producerade i fabriker som möter ISO 9002 standard.

• Latexballonger kommer ifrån gummiträd. Man får fram latex genom att hugga bort en bit bark ifrån ett träd och fångar sedan upp latexet i en behållare. Dessutom skadar man inte träden genom denna process.• Qualatex latexballonger är gjorda av 100 % naturlig latex- ingen plast! Våra latex ballonger miljövänliga och förmultnar lika fort som ett vanligt eklöv i din trädgård.

• Latexballonger är , som sagt, miljövänliga. Gummiträd växer i regnskogar. Latex skörd hindrar skövlande av skog då latex-producerande träd inte skadas.

• Om du rycker till vid ljudet av en ballong som går sönder är du inte ensam. En smällande ballong skapar nämligen en överljudsknall! När en uppblåst ballong punkteras, orsakar det snabba utsläppet av ballongens energi (eller luft) gör att ballongen hål blir större i takt med hastigheten av ljud i gummi. Eftersom den hastigheten är mycket snabbare än hastigheten av ljud i luft, tar hålet i ballongen sönder ljudspärren, vilket leder till att en överljudsknall kan uppstå.

• Ballonger uppfanns 1824, samma år som elektromagneten.

• Pioneer tillverkar nästan 1 miljard Qualatex latexballongen per år.

• Heliumfyllda ballonger flyter för helium är lättare än kväve och syre (de två komponenterna av luft).

• I mer än 80 år har Qualatex ballonger använts för att fira vid stora tillställningar världen över – från amerikanska politiska konventioner till koreansk televisions specialer.
När uppfanns ballonger?
Ballonger har funnits i århundrades. Men den moderna latexballongen, som du själv kan blåsa upp, uppfanns i England under den Stora Depressionen.
En kemisk ingenjör, frustrerad över sina försök att göra innertuber från hans nya produkt – flytande latex – gnuggade han sin katts huvud mot en bit kartong och doppade det i latex. När det torkade hade Neil Tillotson tillverkat en ’’kattballong’’ med öron. Han gjorde ungefär 2000 ballonger och sålde dem på gatan under Bostons årliga patriotparad.
Under det sena 1970-talet, var silvermaterialiserade ballonger utvecklade till New York City Ballet. Ballongerna kallas ofta Mylar (folie), eftersom de är gjorda av materialiserat nylon och är dyrare än vanliga latexballonger.

Varifrån kommer latexet som används i ballonger?
Latexballonger kommer från den mjölkiga växtsaften i gummiträd, (Hevea brasilliensis). Gummiträdet har sitt ursprung i regnskogarna i Sydamerika och togs till Europa från Brasilien. Det växer nu planterat i många tropiska länder. Latexet samlas upp i behållare när det droppar från ofarliga hack i barken. Processen liknar mycket den som används för att samla upp lönnsirap. Användningen av latexballongerna samt andra produkter, som operationshandskar, gör gummiträd ekonomiskt värdefulla vilket hindrar människor från att hugga ned dem.

Förmultnar latexballonger?
Latex är ett 100% naturligt ämne som bryts ned i både solljus och vatten. Förmultningsprocessen börjar nästan omedelbart. Oxidation (frostandet) är en av de första tecken på att förmultningsprocessen börjat och gör att det ser ut som att latexballongerna tappar sin färg. Utsatthet för solljus påskyndar processen, men en naturlig mikroorganismattack naturaliserar gummit även i mörker.
Statistik visar att under liknande miljöomständigheter har latex ballonger förmultnat under samma hastighet som ett eklöv. Den exakta tiden för förmultning varierar beroende på olika förhållanden.

Vad händer med ballonger som släpps i luften?
Oftast släpps latex ballonger i luften med flit eller av misstag. Statistik visar att de flesta latex ballonger – de som är ordentligt ihopknutna och inte har några brister – kommer upp till en höjd av ca 5 miles, där de fryser och bryts sönder till spagettiliknanade bitar som sprider ut sig när de kommer ner till marken. Eftersom vi vet att djur ibland äter dessa gummibitar bevisar det att bitarna går genom matsmältningssystemet utan att skada djuret.