Kurser och utbildningar

För att bli proffs måste man börja någonstans. Det gäller även för ballongförsäljning. Med en bra utbildning i grunden har du alla möjligheter att skapa ett framgångsrikt företag med ballonger och ballongdekor i centrum. Vi har arbetat med detta i många år och vet precis vad du behöver för kunskap. Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Utbildning i ballongdekor - kom igång

VIll du jobba med ballonger och lära dig de väsentliga grunderna för att komma igång? Vi kan hjälpa dig på endast tre timmar då du får lära dig grunderna i ballongdekor och därefter kan börja förstår hur de flesta ballongdekorationer är uppbyggda. Vi lär ut olika tekniker som gör att du i framtiden kan klara av att göra egna dekorationer, inspirerad av det du ser på bilder från andra dekoratörer.

Du får information om utrustning och tillbehör som behövs för att göra ballongdekorationer, samt att vi tillsammans gör dekoren vi går igenom. Till många ballongdekorationer används luft. Du får lära dig göra tre olika ballonggirlanger, med 4, 5 och 6-kluster. Girlanger används bland annat till ballongbågar och ballongpelare.

Du får även prova på att göra en-ballongsgirlanger, moln samt bollar bestående av flera ballonger (topiaries) Vi går igenom dekor med helium och visar dig två enkla sätt att göra ballongbuketter.

Efter denna praktiska kurs har du lärt dig grunderna och teknikerna till ballongdekor, men har självklart mycket kvar att lära.

Vid överenskommelse kan vi även hålla kursen hos dig. Kontakta oss för mer information.

Maila till grossist@ballongverkstan.se om du är intresserad av att gå denna kurs så kommer ni överens om ett lämpligt kurstillfälle

Bli en CBA - Certifierad Ballong Artist

QBN Kit innehåller DVDs – Balloon Basics, Balloon Deliveries & Bouquets, och Balloon Decor. Kursen är på engelska utan undertexter så rimligt goda kunskaper i engelska är nödvändigt. Kursen är fullpackad med beprövade tekniker och system som hjälper dig att skapa ökat värde i dina ballongaffärer. 

Första delen - Balloon Basics - består av 2 DVDs (1 timme, 54 minuter), en bok med färdiga designs och referensmaterial online. Här lär du grunderna; hur du säkert blåser upp ballonger, knyter dem, ser till att de håller länge, räkna ut heliumbehovet, hur du prissätter, om miljöaspekten etc. Du får också utbildning i hur du bör tänka gällande proportioner, färgharmonier, texturer, vikter i buketter, girlanger mm. Den här delen innehåller också matnyttig information om marknadsföring, skyltning mm.

Andra delen - Balloon Deliveries & Bouquets - består av 1 DVD (50 minuter)  och referensmaterial online. Här får du lära dig hur du själv utbildar dina anställda, vad du bör fråga kunden vid beställning, hur du transporterar ballonger mm. Du får också en genomgång av fler designpriciper och hur du skapar mervärde i dina buketter. 

Tredje delen - Balloon Decor - består av består av 1 DVD (1 timme, 9 minuter)  och referensmaterial online. Här lär du dig förstå större ballongdekor för rum och offentliga utrymmen och mindre dekor för bord, paket, blomarrangemang mm.

För att gå kursen behöver du köpa QBN Kit av oss och registrera dig som elev hos Qualatex Europe. Vi hjälper dig gärna med detta. Hör av dig till oss om du har frågor!Kommande Masterclass-kurser

Pga rådande situation med coronaviruset och osäkerhet kring fortsatt utveckling har vi i nuläget inga planerade Masterclasses.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.