Mathilda

Skapa en organisk ballonggirlang - Guide

Vi på Ballongverkstan älskar att kreera! Men det kanske även är något för dig? Du kanske har funderat på hur vi skapar våra girlanger och denna guide är till för att visa dig hur vi gör så att du kan göra det själv, hemma! Vi kommer att visa ett exempel på vitt och silver, men självklar kan du variera i oändlighet mellan färger och låta fantasin flöda!

1. Du behöver: 

  • Ballongpump - elektrisk eller manuell. 
  • Latexballonger i olika storlekar och färger. 
  • Polyesterlina (snöret) 

Psst! Vi säljer kit för DIY!

2. Nu ska vi göra en så kallad "tvåa". Blås upp en ballong med hjälp av ballongpumpen. 

 

3. Knyt ballongen, om du vill, genom att dra i halsen och knyta en ögla, se till att ha lite av "skaftet" kvar så att du har något att hålla i och fortsätta knyta med senare. Tips! Annars kan du hålla i ballongen i samma hand som du använder för att hålla i pumpen medan du blåser den andra ballongen. 


4. Knyt ihop två ballonger, den ena behöver inte vara knuten från början. Gör först en enkel knut, håll i och knyt en till. 

5. Voila! Nu har du lärt dig att göra "tvåor". Då var det bara att fortsätta göra ett gäng till! Nästa steg är nämligen att lära sig hur man gör en "fyra"... 

6. Skapa en "fyra" genom att ta två "tvåor" och lägga dem i kors. Knyt ihop dessa delar genom att exempelvis byta sida på ballongerna i ett av paren. Gör sedan om processen så att du har flera "fyror". 

7. Fäst polyesterlinan i din första fyra med en knut. Kom ihåg att spara en del av änden på andra sidan knuten - du kanske behöver den vid ett senare skede när du ska montera girlangen. 

 

8. Dags att knyta ihop två "fyror". Fäst din andra "fyra" över den första och placera linan i mitten. Snurra sedan snöret runt ballongerna - förslagsvis i en åtta runt två ballonger på motsatt sida av varandra, och därefter en åtta till runt de andra två. Dra åt så det blir tight. 

9. Snyggt! Nu var det bra att fortsätta trä på dina andra "fyror". 


10. Kul va? Fortsätt på samma vis och se din girlang växa fram! 


11. Nu har du en fin girlang! Men det går att ta det ett steg till och göra den jättefin! Ska vi ta reda på hur? 

12. Tänkte väl det! Vi tar och skapar ett gäng "treor". Blås och knyt en liten "tvåa". Blås sedan en till ballong och fäst den i den befintliga "tvåan"  och vipps så har du en "trea". 


13. Nästa steg är att montera treorna på girlangen och det kan du göra på två olika sätt:

 

13.1 Leta fram snöret i girlangen och knyt fast din "trea" genom att använda de elastiska halsarna från ballongerna. 

13.2 Det andra alternativet är att knyta i en annan ballonghals från en av ballongerna i girlangen. 


14. Snyggt! Nu har vi tagit det ett steg längre i snygghet och organisk känsla! Fortsätt så med flera "treor" till! 

15. Grymt jobbat! Din organiska ballonggirlang är klar!