Köpvillkor konsument

Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som du angivit i dina kunduppgifter. Har du inte fått någon orderbekräftelse har vi inte mottagit din order. Orderbekräftelsen är en specifikation på din beställning. Skulle något ändå vara slut kontaktar vi dig som kund. Alla beställningar skickas normalt inom 2-5 arbetsdagar

Frakt
Vi skickar endast varor inom Sverige. I webbshoppen kostar frakten 99 kr. Order som överstiger 500 kr skickas fraktfritt. Gör du flera order under en och samma dag sampackas dessa ej. Du kommer alltså få betala fraktkostnad på respektive order. Du kan följa dina paket på www.dhl.se 

DHL servicepoint: Paketet skickas till närmaste servicepoint utlämningsställe, du får avisering via sms eller e-post när ditt paket finns att hämta. Sändningsnumret och information om din närmaste DHL servicepoint hittar du i den orderbekräftelse vi skickar till din angivna e-postadress när paketet skickas från oss. Har du frågor kring din försändelse ber vi dig kontakta oss på: webbshop@ballongverkstan.se

DHL Paket: Paketet skickas med leverans till dörren. Det är viktigt att någon finns på plats för att ta emot paketet. Leverans sker vardagar mellan 9-17. Outlösta paket går i retur till oss, vi tar ut en avgift på 250kr för detta. (Läs mer under outlösta paket.) Till DHL paket kan du välja en tilläggstjänst för expressfrakt till de flesta orter i Sverige. Vill du använda denna tjänst ber vi dig kontakta oss på webbshop@ballongverkstan.se innan du genomför ditt köp för att säkerställa att den ort du vill ha paketet till omfattas av denna tilläggstjänst. Avhämtning: Du måste ha gjort din beställning senast 16.00 dagen innan du vill hämta dina produkter. Vill du ha dina produkter snabbare ber vi dig ringa oss för att få en bekräftelse på att det fungerar och att hos den butiken du vill hämta dina produkter, 08-315881. För öppettider se Ballongverkstan.se. Vi meddelar dig via e-post när dina produkter finns klart att hämta. Ta med din orderbekräftelse.

Betalning
Vi accepterar Visa och Mastercard. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till DIBS betalväxel. Pengarna dras från ditt konto vid beställningstillfället. Personuppgifterna skyddas och hanteras enligt bestämmelser i PUL.
Faktura. Vi använder Klarna för vår hantering av fakturor. Vid betalning med faktura tillkommer 30 kr i avgift. Betalningsvillkor är 15 dagar. Du fyller i dina uppgifter och det är Klarna som godkänner ditt fakturaköp. Fakturan hos Klarna aktiveras när paketet skickas från Ballongverkstan. Klarna skickar fakturan till den e-postadress som du angivit i dina kunduppgifter till Klarna. Vid försenad betalning är det Klarna som skickar ut påminnelse, och ni debiteras avgift enligt gällande lag. Om du väljer att göra en retur måste du först betala fakturan till Klarna. När vi fått dina varor i retur kommer vi att göra en återbetalning till dig. Läs mer om retur nedan. Har du frågor kring din faktura skall du alltid kontakta KLARNA, ring dem på 08-120 20 10 eller e-posta på info@klarna.se. Du kan även hitta information på deras hemsida; www.klarna.se

Leveranstid
Normalt skickar vi dina varor inom 2-5 arbetsdagar efter beställning. Avvikelser kan förekomma, i sådana fall kontaktar vi dig via e-post. Vid eventuell försening har du rätt att häva köpet om du inte godkänner ny föreslagen leveranstid. Har du betalat varorna i förskott återbetalar vi dig senast inom 30 dagar.

Ångerrätt/öppet köp/byte/retur (gäller ej vid köp av uppblåsta ballonger.)
Skulle du av någon anledning inte vara nöjd med en vara du köpt så kontakta oss direkt. Vi gör allt vi kan för att du ska bli nöjd. Innan du kan returnera en vara måste du kontakta oss för att få en godkänd retur. Beställd och oanvänd vara kan bytas och returneras inom 30 dagar efter beställningsdatum. Obs. gäller endast ordinarie sortiment. Inget öppet köp eller bytesrätt på REA produkter eller uppblåsta ballonger.  Du måste meddela oss via e-post till: info@ballongverkstan.se om du vill göra en retur eller ångrar ditt köp. För att returnera en vara ska denna vara oanvänd och i det skick som den var när du mottog den. När vi fått dina varor i retur kommer vi att göra en återbetalning till dig.

Har du valt faktura som betalningsalternativ i webbshoppen och väljer att göra en retur måste du betala fakturan till Klarna. Du får själv stå för returfrakten. Vi kan endast ta emot returer som är skickade till vår leveransadress Sveavägen 133, 113 46 Stockholm. Paket som vi måste hämta ut är inte en godkänd retur. Vi förbehåller oss rätten att neka retur av specialorder eller icke standardsortiment.

Reklamationer
Innan du kan reklamera en vara måste du kontakta oss för att få en godkänd reklamation. Om du skulle få en vara som är defekt eller en felaktig leverans ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Du måste meddela oss på webbshop@ballongverkstan.se inom 14 dagar efter det att du mottagit dina varor. Du får en returfraktsedel från oss, bifoga din orderbekräftelse eller en kopia av den.

Outlösta paket
För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift för outlöst paket om 250 kr. Det motsvarar de kostnader som det orsakat oss att skicka ut paketet samt att mottagna det i retur.

Säkerhet
Vi kommer under inga omständigheter att lämna ut personuppgifter eller e-postadresser utan medgivande från personen i fråga.

Övrigt
Vi reserverar oss för text, pris och bildfel i vår webbshop.

Tvist
Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.